Waniliowe rogaliki z ciasta francuskiego.
Macie ochotę na szybki deser? A może rogalika z ciasta francuskiego? Oto i one: waniliowe rogaliki. Najlepiej od razu zrobić z podwójnej porcji bo znikają bardzo szybko.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 serek homogenizowany waniliowy
- 1 jajko
- cukier puder
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzej do 200 stopni (góra-dół).
Arkusz ciasta francuskiego rozwiń i wyprostuj.
Weź okrągłe naczynie, połóż na cieście i odrysuj koło.
Pokrój tak, aby wyszły Ci trójkąty.
Na środek każdego trójkąta nałóż łyżeczkę serka waniliowego.
Zwiń ciasto w rogalik.
Rogaliki poukładaj na blaszce z papierem do pieczenia.
Roztrzepanym jajkiem posmaruj każdego rogalika.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 15-20 minut.
Gotowe rogaliki po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
Smacznego!