Sałatka z selerem i ananasem
Nie wiem jak Wy, ale ja lubię sałatki z majonezem na słodko. Smak świeżo zmielonego pieprzu świetnie komponuje się ze słodyczą ananasa. I tak jest w mojej sałatce.
Czas przygotowania: ok. 20min
Składniki:
- 1 słoik selera konserwowego
- 3/4 puszki kukurydzy
- 5 plastrów szynki (ok. 1cm grubości) ( jeśli mamy duży kawałek szynki to dajemy 1-2)
- 4 plastry ananasa
- 3 jajka
- 3-4 łyżki majonezu (ja dodaje kielecki 🙂 )
- sól i pieprz do smaku
- szczypta pikanterii
- szczypta miłości
Przygotowanie:
Selera konserwowego wyjmujemy ze słoika, wykładamy na sitko i opłukujemy pod wodą. Wyciśniętego przekładamy do miski.
Szynkę, i jajka kroimy w kostkę, dorzucamy do miski.
Ananasa kroimy w paski i razem z kukurydzą przekładamy do miski.
Do naszej sałatki dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku.
Smacznego!