Pasta z makreli, jajka, kukurydzy i ogórka.
Jaka jest Wasza ulubiona pasta na kanapkę? U mnie jest to pasta z wędzonej makreli, jajka na twardo, kukurydzy i ogórka kiszonego połączona z majonezem kieleckim – jak to na kielczankę przystało 😉
Składniki:
- ok. 200g wędzonej makreli
- 4 ugotowane na twardo jajka
- 3 małe ogórki kiszone
- pół puszki kukurydzy konserwowej (ok. 200g)
- 3 łyżki majonezu Kieleckiego
- pieprz i sól do smaku
- szczypiorek
- bagietka
- szczypta miłości
Przygotowanie:
Dokładnie obierz makrele, uważaj na małe ości, przełóż do miski.
Następnie do miski dodaj pokrojone w kostkę ogórki i jajka.
Dodaj kukurydzę, przypraw solą i pieprzem.
Wszystko razem wymieszaj, dodaj majonez.
Pastę nałóż na wcześniej przygotowaną bagietkę.
Posyp szczypiorkiem.
Smacznego!