Dodatki,  Kolacja,  Ryby i owoce morza,  Śniadanie,  Wielkanoc,  Wytrawnie

Pasta z makreli, jajka, kukurydzy i ogórka.

Jaka jest Wasza ulubiona pasta na kanapkę? U mnie jest to pasta z wędzonej makreli, jajka na twardo, kukurydzy i ogórka kiszonego połączona z majonezem kieleckim – jak to na kielczankę przystało 😉

Składniki:

  • ok. 200g wędzonej makreli
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • 3 małe ogórki kiszone
  • pół puszki kukurydzy konserwowej (ok. 200g)
  • 3 łyżki majonezu Kieleckiego
  • pieprz i sól do smaku
  • szczypiorek
  • bagietka
  • szczypta miłości

Przygotowanie:

Dokładnie obierz makrele, uważaj na małe ości, przełóż do miski.

Następnie do miski dodaj pokrojone w kostkę ogórki i jajka.

Dodaj kukurydzę, przypraw solą i pieprzem.

Wszystko razem wymieszaj, dodaj majonez.

Pastę nałóż na wcześniej przygotowaną bagietkę.

Posyp szczypiorkiem.

Smacznego!

Leave a Reply