Miotły czarownicy.
To słodka czekoladowa przekąska idealna na imprezkę halloweenową.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- ulubione masło czekoladowe
- paluszki
- cukier puder
- 1 jajko
Przygotowanie:
Ciasto francuskie musimy przekroić na pół, każdą z połówek posmarować masłem czekoladowym.
Każdą połówkę składamy na pół.
Kroimy na 5cm kawałki, które nacinamy ale nie do końca.
Na nienacięty kawałek kładziemy paluszka i zwijamy go w rulonik.
Kładziemy na papier do pieczenia, poprawiając każdy paseczek aby był osobno.
Miotły smarujemy roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190stopni (góra – dół) na ok. 15-20min, po upieczeniu muszą być rumiane.
Upieczone miotełki wyjmujemy z piekarnika i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!