Na słodko

Miotły czarownicy.

To słodka czekoladowa przekąska idealna na imprezkę halloweenową.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • ulubione masło czekoladowe
  • paluszki
  • cukier puder
  • 1 jajko

Przygotowanie:

Ciasto francuskie musimy przekroić na pół, każdą z połówek posmarować masłem czekoladowym.

Każdą połówkę składamy na pół.

Kroimy na 5cm kawałki, które nacinamy ale nie do końca.

Na nienacięty kawałek kładziemy paluszka i zwijamy go w rulonik.

Kładziemy na papier do pieczenia, poprawiając każdy paseczek aby był osobno.

Miotły smarujemy roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190stopni (góra – dół) na ok. 15-20min, po upieczeniu muszą być rumiane.

Upieczone miotełki wyjmujemy z piekarnika i posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

Leave a Reply