Ciasteczka,  Desery,  Urodziny

Gofry z ciasta francuskiego.

Kiedy potrzebuję szybkiej przekąski, na słodko lub słono, zazwyczaj w lodówce mam opakowanie ciasta francuskiego. Kilka minut i deser do kawy zrobiony.

Najszybsze, a do tego bardzo chrupiące gofry z ciasta francuskiego?

Proszę bardzo:

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego ( ja kupiłam XXL i wyszło mi 8 szt gofrów)
  • dżem, bita śmietana, cukier puder (dodatki jakie lubisz)
  • szczypta miłości

Przygotowanie:

Rozgrzej gofrownicę.

Ciasto francuskie pokroić na kawałki pasujące do gofrownicy.

Do nagrzanej gofrownicy wkładamy płat ciasta i czekamy kilka minut, aż zrobi się kolor złoty.

Wyjmujemy i studzimy na kratce.

Nasze gofry ozdabiamy ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Leave a Reply